Gebied

Onderdeel van New England zijn de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. De stranden van New England zijn rotsachtig en hebben een natuurlijke uitstraling.

 

 

Geschiedenis

De naam van New England komt uit de tijd dat het gebied werd gekolonialiseerd door de Engelsen onder Jacobus I. Rond deze tijd moest het gebied het economisch gezien hebben van visserij, landbouw en houtindustrie. Het is echter geen gemakkelijke taak geweest om het te kolonialiseren, want tot aan de Amerikaanse Revolutie is er doorgevochten tegen de Indianen stammen die er in het gebied leefden.

 

De indrukwekkende geschiedenis van Nieuw-Engeland is te zien en te voelen wanneer je de traditionele dorpen en indrukwekkende steden bezoekt.

 

 

Accomodatie

Omdat New England een groot gebied is kun je er alle soorten accommodatie tegenkomen. Wel is het aan te raden om al vroeg te boeken omdat veel Amerikanen ook vanuit de Verenigde Staten zelf naar New England gaan. Zij worden aangetrokken door de mooie stranden van Cape Cod, waarover verderop in dit artikel meer wordt verteld.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Boston

Boston is een stad die je moet zien als je op reis gaat naar Nieuw-Engeland. Boston is de officieuze hoofdstad van New England. Boston heeft een indrukwekkende historische uitstraling. Er zijn een heleboel restaurants en museums te vinden die niet allemaal binnen één enkele dag bezocht kunnen worden, waardoor het een leuk idee is om enkele dagen in Boston te verblijven.

 

Boston is wereldbekend als studentenstad. Onder andere de Harvard University als het MIT (Massachusetts Institute of Technology - technische universiteit) bevinden zich in de buurt van Boston.

 

Wie van winkelen of shoppen houdt, kan ook in Boston terecht want Boston staat bekend om haar grote overdekte winkelcentra.

 

Mount Washington

De hoogste berg van New England is de Mount Washington. Deze berg bevindt zich in de staat New Hampshire. Regelmatig kun je met een groep vanuit Boston de top van deze berg bezoeken.

 

Cape Cod

Cape Cod is een fraai schiereiland in de staat Massachusetts. Cape Cod heeft een vissersgeschiedenis die terug gaat tot de tijd van de kolonisatie. De stranden van Cape Cod trekken elk jaar weer veel bezoekers. Tevens zijn er in Cape Cod erg veel natuurreservaten die worden beschermd door de New England Wild Flower Society. Dit is een organisatie die zich inzet voor het behoud van natuur in New England.