Barbados

Barbados ligt ten noorden van de eilanden Trinidad en Tobaga en ten oosten van Sint Vincent en Sint Lucia. Barbados is een eiland met heuvels en mooie stranden. Het eiland wordt omringd door koraalriffen. Barbados is 430 vierkante kilometer groot en telt ruim 281.000 inwoners. Dit inwonersaantal ligt tamelijk hoog in vergelijking met andere eilanden in het Caribisch gebied. De vier grote steden van Barbados zijn Bridgetown, Speightstown, Holetown en Oistins. De belangrijkste inkomstenbronnen van Barbados zijn toerisme en de export van suikerriet.

 

Barbados is driehonderd jaar lang een Britse kolonie geweest. Deze invloed is nog merkbaar. Zo rijdt men op het eiland links. De officiƫle taal van Barbados is dan ook Engels, alhoewel op het eiland ook wel de Creoolse taal Bajan wordt gesproken.

 

De prachtige stranden van Barbados zijn een toeristische trekpleister. Veel surfers trekken naar het eiland om de Soup Bowl, een plek dat uitermate geschikt is om te surfen. De maanden februari, maart en april zijn de droogste maanden op Barbados. Van juli tot en met december is de kans op tropische depressies, en dus slecht weer of regen, het grootst.

 

 

Barbados bezienswaardigheden

Barbados heeft verschillende interessante bezienswaardigheden en locaties.

 

 

Bridgetown

Bridgetown is de hoofdstad van Barbados. De inwoners zijn sterk gecentreerd rond die stad. Hoewel de stad zelf maar zevenduizend inwoners telt, wonen er in de algehele agglomeratie maar liefst honderdduizend inwoners. In het gebied zijn dan ook een hoop toeristencentra te vinden.

 

 

Harrison's Cave

Deze wonderbaarlijke anderhalf kilometer lange kalkstenen grot is een must see voor iedereen die naar Barbados gaat. De grot bevat mooie kristalheldere beekjes en poelen. Ga zeker voor een rondleiding met de trolley in dit mooie stukje natuur.

 

 

Oistins

Oistins is een moderne vissersgemeenschap op Barbados. Er is een vissersmarkt. Oistins heeft ongeveer tweeduizend inwoners.