Anguilla

Het eiland Anguilla heeft een oppervlakte van 91 vierkante kilometer. Op het eiland wonen ruim veertienduizend mensen. Dat is gemiddeld 155 mensen per vierkante kilometer. Het eiland Anguilla is een aparte kolonie binnen het Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië en Noord-Ierland). De hoofstad van het eiland Anguilla is The Valley.

 

Rondom Anguilla zijn een paar kleinere eilanden waarvan de meesten privé eigendom zijn of onbewoond zijn. De namen van deze eilanden zijn Dog Island, Prickly Pear Cays, Scrub Island, Seal Island en Sombrero (ook wel Hat Island genoemd).

 

Anguilla haalt de grootste inkomsten uit toerisme en de export van kreeft en zout.

 

 

Klimaat op Anguilla

Het klimaat op Anguilla is even tropisch als alle andere eilanden in het Caribisch gebied. Op Anguilla is er vaak een noordoostelijke wind. In vergelijking met andere eilanden in het Caribisch gebied is Anguilla een redelijk droog eiland. De meeste regen op Anguilla valt in september en oktober.

 

 

Flora en fauna

Op de zanderige duinen van Anguilla groeien vooral heesters. Dit komt doordat er door de droogte maar een beperkt aantal soorten bomen en planten op Anguilla kan groeien. Anguilla is tevens bekend om de tortelduif, een beschermde vogelsoort. Tevens is de bruine pelikaan een vogel die op Anguilla leeft. Op de stranden zijn soms zeeschildpadden te vinden.

 

Anguilla wordt omringd door koraalriffen waar kleurrijke koraalvissen en zeer zeldzame koraalsoorten leven. Om die reden zijn veel gebieden onder water rondom Anguilla beschermde gebieden. In het zeewater rondom Anguilla kan men dolfijnen en barracuda's bewonderen.

 

 

Steden en plekken op Anguilla

 

The Valley

De hoofdstad van Anguilla is The Valley. Eigenlijk is dit een dorp want er wonen slechts 1169 mensen in The Valley.

 

Road Bay

De stranden van Anguilla hebben een natuurlijke schoonheid en Road Bay is geen uitzondering op deze regel. Road Bay is een baai in het zuidwesten van Anguilla. Zowel strandgangers als liefhebbers van de watersport kunnen in Road Bay terecht.

 

Little Bay

De Little Bay is een baai die alleen per boot te bereiken is. Een mooi stuk strand voor een romantisch avondje in het tropische klimaat van het Caribisch gebied.