Anguilla

Anguilla is 91 vierkante kilometer groot en telt iets meer dan veertienduizend inwoners. Het eiland ligt ten noorden van Sint Maarten. De hoofdstad van Anguilla is The Valley. Het leuke is dat deze hoofdstad eigenlijk een dorp genoemd kan worden, want er wonen slechts twaalfhonderd mensen. De mensen (de locals) zijn erg gastvrij.

 

Economisch moet Anguilla het vooral hebben van toerisme en de export van kreeft en zout. Het klimaat op het eiland is erg tropisch, zoals alle eilanden in het Caribisch gebied. Anguilla is één van de droogste eilanden van de Antillen. In september en oktober valt de meeste regen.

 

Het eiland Anguilla is een kolonie van het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Natuur op en rondom Anguilla

Aan de kunstlijn die 56 kilometer lang is, liggen 33 stranden. Het zand is op de stranden erg wit en de zee is helderblauw. Omdat het eiland vrij droog is, kan er maar een beperkt aantal soorten bomen, bloemen en planten op Anguilla groeien. Daarom groeien op de duinen van het eiland vooral heesters. De nationale vogel van Anguilla is de tortelduif. Een goede locatie om deze te bewonderen is Little Bay.

 

Anguilla ligt tussen de koraalriffen. Veel van deze onderwatergebieden zijn beschermd, omdat er zeldzame koraalsoorten leven.

 

 

Locaties op Anguila

 

The Valley

The Valley, eigenlijk een dorp met slechts twaalfhonderd inwoners, is de hoofdstad van Anguilla.

 

Road Bay

Deze schitterende baai ligt in het zuidwesten van Anguilla. Road Bay is een echte aanrader voor de watersportliefhebber.

 

Little Bay

Te noordwesten van The Valley ligt de Little Bay. Deze baai is alleen met een boot te bereiken.